У НАТО очікують на врегулювання розбіжностей між Грецією і Туреччиною

Понеділок, 16 квітня 2018, 11:52

У НАТО розраховують, що Туреччина і Греція самі вирішать конфліктну ситуацію, яка спостерігається у їх відносинах в останні тижні.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю агентству Anadolu.

Столтенберг, який у понеділок прибуває з візитом до Анкари, заявив, що і Туреччина, і Греція є важливими членами Альянсу з 1952 року.

"Вони обидві роблять внесок у колективну безпеку. Я очікую, що розбіжності, які ми спостерігаються, будуть вирішені Грецією і Туреччиною у дусі добросусідських відносин", - сказав він.

Генсек привітав бажання керівництва обох країн зняти напруженість шляхом діалогу.

"Це не питання НАТО, воно має бути вирішене Туреччиною і Грецією", - заявив Столтенберг, відповідаючи на питання про можливе втручання Альянсу у врегулювання суперечки.

Нагадаємо, напруженість між Грецією з Туреччиною посилилася після того, як провідні турецькі політики знову поставили під сумнів суверенітет Греції в Егейському регіоні, де в останні місяці зросли порушення повітряного простору.

На початку березня грецькі солдати у несприятливих погодних умовах патрулювали кордон у лісистому районі поблизу річки Еврос. Вони випадково зайшли на турецьку територію, де їх одразу затримали турецькі військові. Пізніше суд арештував їх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.