У Раді сподіваються на призначення посла в Данії найближчим часом

Понеділок, 16 квітня 2018, 13:13

У парламентському комітеті у закордонних справах сподіваються, що президент України Петро Порошенко призначить посла в Данії найближчим часом.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми сподіваємося, що президент, нарешті, визначиться з кандидатурою посла України в Данії, як і в Казахстані", - сказала керівник комітету Ганна Гопко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп у понеділок.

За її словами, питання призначення послів є надзвичайно важливим, особливо в Данії, яка дає свою згоду на будівництво "Північного потоку-2".

Гопко підкреслила, що це особливо актуально після того, як Німеччина і Фінляндія схвалили початок будівництва газопроводу, який пройде через економічні зони цих країн.

Україна не має посла в Данії з травня 2014 року.

Як повідомлялося, уряд Данії поки що не надав дозволу для будівництва газопроводу "Північний потік-2" у своїй винятковій економічній зоні. Законодавство Данії вимагає, щоб уряд також "розглядав геополітичні обставини". Зараз це питання розглядає МЗС Данії.

Проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Наразі дві країни - Німеччина та Фінляндія - видали повний комплект дозволів на будівництво "Північного потоку-2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.