Макрон вважає ЄС притулком від світових небезпек

Вівторок, 17 квітня 2018, 13:19

Президент Франції Еммануель Макрон у вівторок звернувся до депутатів Європарламенту із закликом не піддаватися націоналізму та стати оплотом ліберальної демократії на противагу безладному та небезпечному світу.

Про це повідомляє Reuters.

Звертаючись до Європейського парламенту у Стразбурзі, Макрон викликав овації європарламентарів, засуджуючи розквіт "неліберальних демократій" у межах ЄС.

"Перед обиччям авторитаризму відповіддю є не авторитарна демократія, а авторитет демократії", - сказав Макрон, чітко пославшись на переобраного угорського прем’єра Віктора Орбана та правлячу партію Польщі.

Макрон закликав європейських лідерів слідувати його прикладу та запустити суспільний діалог щодо майбутнього Європи. За його словами, ЄС потребує реформи, щоб зміцнити "європейський суверенітет" у світі.

Трохи менше ніж за рік до наступних виборів у Європарламент Макрон висловив жаль з приводу низької явки під час попереднього голосування.

Президент Франції агітував за глибшу європейську інтеграцію в той час, як Британія готується залишити ЄС у березні наступного року. Така інтеграція, за його словами, включає нове оподаткування цифрових компаній, більшу підтримку біженців, тіснішу співпрацю у сфері оборони та сильніший спільний підхід до управління єдиною валютою ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: