Путін досі прагне угоди з Трампом, незважаючи на удари в Сирії і санкції - ЗМІ

Середа, 18 квітня 2018, 13:34

Кремль наказав російським чиновникам приборкати свою антиамериканську риторику з надією на "угоду" з президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Після введення нових санкцій США, які зачепили всю російську промисловість, та авіаударів західних союзників у Сирії Путін намагається зменшити напругу, йдеться у матеріалі.

Так, російські парламентарі поки відклали рішення про запровадження контрсанкцій.

"Путін готовий зробити численні, глибокі поступки, але він повинен вдавати, що не програє. Він розуміє, що Росія не може економічно конкурувати із Заходом, і він не планує йти на війну із Заходом", - сказав Ігор Бунін з Центру політичних технологій, який зокрема консультує співробітників Кремля.

У той же час у Держдепартаменті США заявляють, що додаткові санкції проти РФ не зникли з порядку денного і все ще перебувають на розгляді.

Нагадаємо, постпред США при ООН Ніккі Гейлі у неділю заявила про готовність Вашингтона оголосити про нові санкції проти Росії через хімічну атаку в Сирії вже у понеділок.

Втім, рішення про санкції в понеділок не було, а ЗМІ повідомили, що президент США Дональд Трамп особисто розпорядився призупинити запровадження нових санкцій проти Росії.

Нагадаємо, 6 квітня США ввели нові санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов'язаних з Кремлем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.