Меркель підтримала план Макрона щодо реформи ЕС, окрім питання єврозони

Середа, 18 квітня 2018, 17:10

Канцлер Німеччини Ангела Меркель пообіцяла знайти спільну мову з президентом Франції Еммануелем Макроном щодо реформ Євросоюзу, однак визнала наявність розбіжностей у питанні зміцнення єврозони.

Про це передає Вloomberg.

"Реформи, які повинні відбутися в Європі, виходять далеко за рамки питань економічного і валютного союзу," - заявила Меркель.

За її словами, питання спільної системи притулків для біженців, послідовної зовнішньої політики і спільної ініціативи в сфері безпеки мають не менш важливе значення.

Меркель зазначає, що перетворення Європейського стабілізаційного механізму у Європейський валютний фонд буде вимагати перегляду договору.

Це означає, що кожна держава-член ЄС повинна буде ратифікувати його, пояснила канцлер. У той же час за закритими дверима канцлер підтримала ідею завершення формування Банківського союзу ЄС.

Небажання пришвидшити реформу єврозони обурили представників Соціал-демократичної партії, яка є партнером по коаліції Християнсько-демократичного союзу, очолюваного Меркель. 

Раніше Меркель і Макрон пообіцяли представити спільні пропозиції щодо пакету реформ ЄС до червня.

Нагадаємо, Макрон заявив, що Франція готова збільшити свій внесок до бюджету ЄС, закликав до розширення співпраці в галузі безпеки і оборони, а також до нових загальноєвропейських ініціатив, спрямованих на інтеграцію біженців та мігрантів. Також він виступає за створення посади європейського міністра з економіки та фінансів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: