Франція готується до масового страйку залізничників

Понеділок, 2 квітня 2018, 10:52

Французька національна залізнична компанія попередила про порушення режиму роботи потягів у вівторок та середу через страйки працівників.

Як повідомляє Associated Press, компанія SNCF заявила про залучення 3 і 4 квітня лише 15% потягів на високошвидкісних маршрутах та 25% потягів на регіональних маршрутах.

За повідомленням компанії, кожен третій потяг між Францією і Німеччиною і 75% потягів Eurostar між Парижем і Лондоном будуть курсувати.

Потяги оператора Thalys між Францією, Бельгією та Нідерландами їздитимуть без перебоїв.

Чотири профспілки закликали залізничників проводити страйки протягом двох днів щотижня до кінця червня. Вони протестують проти плану уряду  реформувати національну залізничну компанію SNCF.

Як пише RFI, реформа запроваджує конкуренцію в залізничний сектор, а також скасовує особливий статус і пільги її співробітників. Профспілки також побоюються, що реформа уряду дозволить в майбутньому приватизувати цю державну компанію.

Міністр транспорту Франції Елізабет Борн назвала поведінку профспілок "неприпустимим". Раніше прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп заявив, що уряд не відступить від своїх намірів провести реформу.

Згідно з опитуванням громадської думки, 46% французів вважають вимоги профспілок залізничників обгрунтованими, 53% не підтримують їх вимог. 51% французів вважає, що уряд повинен провести реформу, незважаючи на страйк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.