У Чорногорії вибухнув автомобіль біля будинку відомого журналіста

Понеділок, 2 квітня 2018, 13:39

У чорногорському місті Бієло-Полє вибухнула бомба в автомобілі перед будинком журналіста Сеада Садіковича, відомого у країні своїми розслідуваннями щодо корупції та організованої злочинності.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Вибух стався у неділю через годину після зустрічі провідних чиновників та керівників судових органів, які пообіцяли вести війну з організованою злочинністю. 

Поки що невідомо, чи був цей вибух спрямований проти Садіковича. Журналіста, який працює на телеканал TV Vijesti, допитала поліція. В результаті вибуху ніхто не постраждав.

Садікович розповів, що підірваний автомобіль стояв із суботи на тому місці, де він зазвичай паркує своє авто.

Чорногорська асоціація журналістів раніше попереджала, що Садікович отримував погрози через свою професійну діяльність, і закликала владу розслідувати справу.

Цей вибух вже став сьомим цього року у Чорногорії і викликав обурення в соціальних мережах. Громадяни вимагають від влади вжити заходів для припинення насильства та відставки посадовців, які відповідають за безпеку в країні.

Засідання Ради національної безпеки в неділю відбулося через загострення вуличних війн між кримінальними групами у Подгориці та деяких інші містах країни.

"Досягнута домовленість про безперервну та скоординовану діяльність, яка забезпечить рішучу та всебічну реакцію держави на організовану злочинність", - повідомили в прес-служби Ради з нацбезпеки після закінчення зустрічі.

За даними чорногорських ЗМІ, більшість вибухів і вбивств у країні є частиною війни між двома кримінальними групами, які займаються контрабандою кокаїну. Групи спочатку базувалися в прибережному місті Котор, але потім їхня діяльність поширилися по всій країні.

Зазначимо, що через два тижні у Чорногорії відбудуться вибори президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.