У ЄС засудили зрив опозицією Косова угоди з Чорногорією, нагадавши про безвіз

Середа, 21 березня 2018, 15:25

У Єврокомісії засудили зрив косовською опозицією угоди про кордон із Чорногорією і нагадали, що її схвалення є ключовою умовою для отримання безвізу.

Про це у своєму Twitter повідомив єврокомісар з питань політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнес Ган.

У середу депутати від опозиції застосували сльозогінний газ в парламенті, щоб запобігти ратифікації договору про кордон з Чорногорією. Цей договір є ключовою умовою для отримання Косовом безвізового режиму з ЄС.

"Я категорично засуджую використання сльозогінного газу. Така поведінка не має місця в демократії. У цей важливий день лідери Косова повинні виконати свої обов'язки і проголосувати за угоду про демаркацію. Їхні громадяни можуть тільки виграти від цього із візовою лібералізацією на горизонті", - написав він.

За словами Гана, ухвалення угоди дозволить Косову зосередитися на інших важливих реформах, які потрібні для досягнення прогресу у його європейській інтеграції.

Посли США та ЄС в Косово засудили насильство в парламенті та закликали депутатів повернутися на засідання для ратифікації угоди.

Чорногорія вже ратифікувала угоду про демаркацію кордону. Опозиція Косова виступає проти схвалення угоди, оскільки за нею Косово втрачає 8 тисяч гектарів території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: