Угода між Україною і РФ про співпрацю у сфері інформації припинила дію

П'ятниця, 20 квітня 2018, 17:34

Дію угоди між урядом Росії і Кабінетом міністрів України про співпрацю у сфері інформації припинено.

"20 квітня 2018 року припинено дію угоди між урядом Російської Федерації і Кабінетом Міністрів України про співпрацю у сфері інформації, підписаної у Москві 27 лютого 1998 року", - зазначається в повідомленні на офіційному порталі правової інформації РФ.

Угоду було укладено строком на п'ять років, термін її дії мав "автоматично продовжуватися щоразу на наступні п'ятирічні періоди, якщо жодна зі сторін не направить іншій стороні за шість місяців до завершення відповідного періоду повідомлення про свій намір припинити дію Угоди".

Загалом документ складався з 13 статей.

За цією угодою сторони, зокрема, Київ і Москва зобов'язалися "сприяти належним чином акредитованим представникам засобів масової інформації країни іншої сторони та створювати умови, необхідні для виконання ними своїх професійних обов'язків, зокрема й встановлення ділових контактів і підготовки інформаційних матеріалів, телевізійних репортажів".

У тексті також йшлося, що сторони "створюватимуть сприятливі умови для широкого і вільного взаємного поширення інформації та з метою подальшого поглиблення знань про життя народів їхніх держав".

Кожна зі сторін також зобов'язувалася "сприяти діяльності кореспондентських пунктів засобів масової інформації країни іншої сторони, що функціонують на її території".

РФ і Україна домовлялися "підтримувати, заохочувати і вдосконалювати взаємовигідне співробітництво між засобами масової інформації своїх держав, а також між відповідними відомствами і організаціями, що працюють у сфері засобів масової інформації, конкретні умови і форми якого визначатимуть самі його учасниками, зокрема шляхом укладення прямих угод і домовленостей між ними".

"Припинення дії цієї Угоди не впливатиме на програми і проекти, здійснення яких вже почалося, а також не зачіпатиме дії договорів, укладених на його основі", - зазначалося в заключній статті документа.

Як відомо, президент України Петро Порошенко має намір внести у Раду ініціативу про припинення частини Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ, а також пропонує уряду підготувати пропозицію про припинення членства України в статутних органах СНД.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: