Європарламент готує доповідь про виконання Україною Угоди про асоціацію

П'ятниця, 20 квітня 2018, 17:33

У Європейському парламенті готується доповідь про виконання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Доповідачем з політичної частини документу призначено депутата від групи Європейської народної партії Міхаела Галера (Німеччина), повідомляє УНІАН.

За словами Галера, у документі йтиметься про виконання як політичної, так і економічної частини Угоди про асоціацію.

"Зараз ми аналізуємо, де ми є. Ми, як парламент, складемо перелік того, що було досягнуто. У своїй доповіді я хочу бути таким позитивним, як це можливо, але якщо необхідно, також буду і критичним. Ми беремо до уваги весь перелік того, що повинно бути виконано в країні, а також той факт, що Україна перебуває у стані війни з Росією. Будуть оцінені всі аспекти, але головний фокус цієї доповіді буде зосереджений на тому, де саме зараз країна", - сказав він.

Галер додав, що у доповіді будуть питання, які "ми хотіли побачити виконаними". "Наприклад, необхідність створення Антикорупційного суду, проблема електронного декларування для громадянського суспільства", - сказав він.

Галер прогнозує, що документ буде готовий вже перед літньою відпусткою, потім він піде на переклад, і вже після літа відбудеться попереднє обговорення на засіданні Комітету з питань закордонних справ і Комітету з питань міжнародної торгівлі.

"Адже у доповіді є два аспекти – один, за який відповідаю я – це частина Угоди про асоціацію, а аспект зони вільної торгівлі належить Комітету з питань міжнародної торгівлі, де доповідачем є пан Ярослав Валеса. Голосування в рамках пленарного засідання відбудеться до кінця року", - зазначив євродепутат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: