G7 закликає Україну створити Антикорупційний суд за рекомендаціями "Венеціанки"

Вівторок, 24 квітня 2018, 09:17

Країни-члени "Великої сімки" закликали Україну до створення Антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії.

Про це йдеться у спільному комюніке, ухваленому за підсумками зустрічі глав МЗС країн G7 у Торонто.

"Ми підтверджуємо нашу підтримку реформ в Україні та заохочуємо кроки, здійснені на сьогоднішній день, особливо у сферах децентралізації та економічного зростання. Ми наполегливо закликаємо уряд України продовжувати прогрес на шляху в напрямку реформ", - йдеться у заяві.

Міністри також закликали до прогресу у проведенні реформ виборчого законодавства та ухваленнi Закону про національну безпеку.

"Ми знову підтверджуємо нашу повну довіру до Групи послів країн "Великої сімки" в Україні та визнаємо роль цієї групи в моніторингу та підтримці здійснення реформ", - зазначається в заяві.

Нагадаємо, спікер ВР Андрій Парубій запросив секретаря Венеціанської комісії Томаса Маркерта долучитися до обговорення законопроектів "Про національну безпеку" та "Про Антикорупційний суд".

Раніше Маркерт в інтерв’ю "Європейській правді" заявляв про готовність взяти участь у роботі над змінами законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.