Голова КМ відмовився коментувати покарання Азербайджану за корупцію в Раді Європи

Середа, 25 квітня 2018, 12:01

Попри останній скандал з корупцією в Парламентській асамблеї Ради Європи, керівник виконавчого органу РЄ відмовився коментувати можливість покарання Азербайджану, який організував масштабну схему підкупу депутатів.

Про це йшлося у спілкуванні чинного голови Комітету міністрів РЄ, голови МЗС Данії Андерса Самуельсена з депутатами ПАРЄ, повідомляє кореспондент "Європейської правди" зі Страсбурга.

"Корупція – повністю неприйнятна. КМ ніколи не сприймав і ніколи не сприйматиме корупцію", - наголосив він.

Він нагадав, що торік КМРЄ схвалив рішення про розслідування відповідних звинувачень, "оскільки це підриває репутацію всієї Ради Європи". Як відомо, результати цього розслідування були оприлюднені в неділю 22 квітня, слідча група підтвердила системний підкуп депутатів урядом Азербайджану.

Водночас, у відповідь на уточнююче запитання депутатів про можливе покарання Азербайджану як держави він заявив, що подальші кроки мають бути здійснені ПАРЄ, а не Комітетом міністрів.

"Тепер питання вашої асамблеї – встановити, які подальші дії мають бути здійснені після звіту, які будуть санкції та зміни процедур", - заяви він.

Варто зауважити, що право покарання країн-членів належить лише Комітету міністрів РЄ, ПАРЄ обмежена у таких можливостях.

Міністр водночас натякнув, що згодом мають бути здійснені також дії на рівні країн.

"Я дуже вірю в діалог, але в його основі мають бути цінності.

Ми не можемо очікувати, що всі країни будуть однаково слідувати цьому правилу. Традиції, історія мають братися до уваги... Однак відмінності між країнами не можуть обгрунтовувати те, що країни відходитимуть від принципів та зобов’язань, які вони добровільно взяли на себе", - пояснив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: