Литовський міністр іде у відставку на тлі скандалу з сімейним бізнесом

Середа, 25 квітня 2018, 18:08

Міністр сільського господарства Литви Бронюс Маркаускас йде у відставку через звинувачення у зв'язку з обставинами сімейного бізнесу.

Про це повідомив литовський прем'єр-міністр Саулюс Скверняліс, пише портал Delfi.lt.

"У правовій державі рішення про вину особи у зв'язку з юридичними обставинами приймають правоохоронні органи і суд. Міністра правоохоронні органи ні в чому не звинувачують. Немає жодних ознак можливої кримінальної діяльності, немає загрози адміністративного стягнення. Хочу підкреслити, що міністр нічого не вкрав і нічим не зловживав", - заявив він.

24 квітня Служба розслідування фінансових злочинів (СРФП) повідомила, що в діяльності Маркаускаса і його матері Софії Маркаускене не встановлено ознак злочину, однак вони могли невірно декларувати посіви для отримання виплат ЄС, тому це питання має розглянути Національне агенство платежів.

"Міністрові пред'являють більш високі вимоги, не як до пересічного фермера. І не повинно бути ніяких сумнівів в його діяльності, і в діяльності самого уряду. Сьогодні міністр інформував мене про рішення піти з посади", - сказав Скверняліс.

Прем'єр має намір запропонувати звільнити Маркаускаса з посади з 1 червня, щоб той міг встигнути закінчити розпочату роботу.

Раніше президент Литви Даля Грібаускайте заявляла, що родичі Маркаускаса без дозволу власників користуються кількома ділянками землі в районі Клайпеди.

Нагадаємо, на початку березня міністр юстиції Литви після критики президента подала у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.