Сійярто назвав "збірником брехні" звіт Європарламенту щодо ситуації в Угорщині

Четвер, 26 квітня 2018, 14:39

У четвер в Брюсселі був представлений проект спеціальної доповіді Європарламенту з громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ, у якій викладена критична оцінка ситуації в Угорщині.

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав представлений проект "збірником кваліфікованої брехні", повідомляє проурядове угорське видання Hirado.hu.

Доповідачка Джудіт Саргентіні підкреслила, що з огляду на те, як дотримуються основні права угорців та як держава ставиться до своїх громадян, ЄС зобов'язаний діяти.

Євродепутатка Роберта Метсола зауважила, що угорський закон про неурядові організації непропорційно вплинув на функціонування НУО та суперечить цінностям Євросоюзу.

Глава МЗС Угорщини, присутній на презентації, зауважив, що два з половиною тижні тому на парламентських виборах "угорський народ встановив курс на наступні десятиліття".

"Угорський народ прийняв чітке рішення, він вибрав антиміграційний уряд, який ставить безпеку на перший план", - підкреслив він, додавши, що "тільки угорський народ може вирішити, хто може приїхати в Угорщину".

Сійярто назвав доповідь Саргентіні "збірником кваліфікованої брехні".

"Члени комітету стверджують в доповіді про відсутність свободи ЗМІ. Це брехня, угорські ЗМІ набагато різноманітніші, ніж медіа деяких західноєвропейських країн", - додав угорський міністр, відзначивши, що "члени комітету представляють упереджену, іммігрантську точку зору".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.