МЗС Польщі критикує звинувачення США у звеличенні нацистських колаборантів

Четвер, 26 квітня 2018, 16:08

Заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький розкритикував звернення американських конгресменів, у якому сказано, що польський закон про Інститут нацпам’яті звеличує нацистських колабораціоністів та заперечує Голокост.

Критику він висловив у своєму Twitter.

"Сер, я був би вдячний, якби ви вказали хоча б на один закон, схвалений на моїй батьківщині Польщі (нещодавно чи ні", який прославляє нацистських колабораціоністів чи заперечує Голокост", - зауважив Ціхоцький.

"Я також хотів би дізнатись, що саме ваш уряд зробив для боротьби з Голокостом після того, як із таким закликом виступив польський уряд у вигнанні", - додав заступник глави польського МЗС.

Нагадаємо, 56 американських конгресменів звернулися із листом до Державного департаменту США, в якому висловили занепокоєння з приводу зростання фінансованого державою антисемітизму і заперечення Голокосту в Європі, зокрема в Україні та Польщі.

Конгресмени заявляють, що Україна прославляє "нацистських колабораціоністів Степана Бандеру, Романа Шухевича та Організацію українських націоналістів, а також Українську повстанську армію".

Крім того, конгресмени згадують про зростання кількості випадків антисемітизму в Україні, до яких входить осквернення меморіалів Голокосту та єврейських храмів. Як приклад наводять принесення свинячої голови зі свастикою у синагогу в Умані .

Зауважимо, хоча звернення стосується ситуації в Україні та Польщі, більша його частина присвячена саме українській проблемі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.