"Ви ще пошкодуєте": РФ і Британія обмінялися звинуваченнями в ООН

П'ятниця, 6 квітня 2018, 09:23

Представник Росії в ООН заявив, що Британія ще пошкодує про свої звинувачення на адресу Москви у справі отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це повідомляє Reuters.

У четвер відбулося вже друге засідання Радбезу ООН у справі отруєння Скрипалів. Зустріч відбулася за запитом Росії, яка заперечує свою причетність.

"Ми казали нашим британським колегам: "Ви граєте з вогнем і ви пошкодуєте", - заявив постпред Росії Василь Небензя у 30-хвилинній промові, яка мала на меті продемонструвати безпідставність британських звинувачень.

За його словами, будь-хто, хто дивився кримінальні серіали на зразок британського "Суто англійські вбивства" знає "сотні розумних способів вбити когось", щоб проілюструвати "ризикову і небезпечну" природу методу, яким, за словами Британії, спробували вбити Скрипаля.

Небензя назвав те, що відбувається "театром абсурду", "брудними іграми" і "пропагандистською війною", мета якої - "дискредитувати Росію "методами Геббельса".

"Нам немає чого приховувати, але боюся, у Росії є причини для страху", - сказала у свою чергу постпред Британії в ООН Карен Пірс.

Росія закликала до спільного розслідування спроби вбивства в рамках Організації із заборони хімічної зброї .

"Допустити російських науковців до розслідування злочину, в якому вони, скоріше за все, є виконавцями, - це наче запросити до Скотланд-Ярду професора Моріарті", - сказала Пірс.

Як повідомлялося, британська розвідка вважає, що нервово-паралітична речовина "Новічок", якою отруїли Сергія і Юлію Скрипалів, була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.