Клімкін розповів про перспективи зустрічі глав МЗС "нормандського формату"

Субота, 7 квітня 2018, 10:27

Глава МЗС Павло Клімкін заявив, що зустріч міністрів закордонних справ України, Франції, Німеччини та Росії залежить від включення в порядок денний трьох питань щодо встановленні безпеки на Донбасі, звільненні заручників та розгортанні миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє УНІАН.

Говорячи про майбутні зустрічі в рамках "нормандського формату", український дипломат повідомив, що найближчими днями говоритиме про це зі своїм німецьким колегою Гайко Маасом.

"Спочатку теж зустрінемося утрьох (глави МЗС України, Німеччини, Франції - ред) або переговоримо по телефону. Потім будемо дивитися - з чим виходимо на Росію", - сказав Клімкін.

Він додав, що увага має зосереджуватися на питаннях безпеки, звільненні політичних в'язнів і заручників, а також на миротворчій місії.

"Якщо включаємо ці три питання до порядку денного "нормандської" зустрічі - збираємось вчотирьох. Дуже сподіваємося, що найближчим часом все ж таки на таку зустріч вийдемо", - заявив Клімкін.

У березні Клімкін заявляв, що визначення дати зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" залежить від консультацій.

У лютому зустріч глав МЗС країн "нормандського формату" була запланована на полях Мюнхенської конференції з безпеки, але вона не відбулася. Спочатку вона планувалася на 18.00 16 лютого. Однак згодом з'ясувалося, що зустріч не відбудеться, тому що на неї не встигає прибути німецька делегація. 17 лютого стало відомо, що зустріч не відбулася через те, що у російської сторони не знайшлося для цього вільного часу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.