Іран завдав удару по позиціях Ізраїлю на спірній території і отримав відповідь у Сирії

фото, відео
Четвер, 10 травня 2018, 08:47

Армія Ірану у ніч на 10 травня обстріляла з території Сирії позиції Ізраїлю на Голанських висотах (спірна територія), випустивши 20 ракет, на що Тель-Авів відповів одним зі своїх найпотужніших ударів з початку конфлікту у 2011 році.

Про це передає Reuters.

Сирійські державні ЗМІ повідомляють, що десятки ізраїльських ракет, випущених у відповідь, потрапили в радарну станцію, сирійські системи ППО та склад боєприпасів.

 
Reuters

"З точки зору нашої мети, ми зосередилися менше на особовому складі і більше на техніці і обладнанні, щоб завдати довготривалий збиток іранській військовій організації в Сирії. Ми оцінюємо, що на відновлення піде багато часу", - заявив спікер військових сил Ізраїлю.

Ізраїльські ВПС завдали ударів сирійські військові позиції в районі Хан-Арнаба і біля міста Ель-Баас (провінція Ель-Кунейтра, 40 км від Дамаска), розташованих біля підніжжя Голанських висот.

Ракетний обстріл позицій ізраїльської армії на Голанах здійснений з території Сирії вперше з 1973 року, коли вибухнула третя арабо-ізраїльська війна. Як відомо, в Сирії сили Ірану воюють на боці режиму Башара Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.