Омбудсмен ЄС відкрила справу щодо призначення генсека Єврокомісії

Понеділок, 14 травня 2018, 12:56

Омбудсмен Європейського союзу Емілі О'Рейлі звернулася до Єврокомісії з проханням дати відповідь на сім питань, пов'язаних із призначенням Мартіна Зельмаєра на посаду генерального секретаря.

Про це йдеться у листі О'Рейлі до президента ЄК Жан-Клода Юнкера.

У своєму листі О'Рейлі повідомляє, що отримала дві скарги від делегацій Європарламенту, в яких йдеться про те, що призначення нового генерального секретаря не відповідає Положенню про службовців ЄС та принципам належного управління.

Вона просить надати письмові відповіді до 15 червня. Лист датований 8 травня, але опублікований він був тільки у понеділок.

Вона також попросила комісію передавати "всі документи та всі юридичні поради" щодо просування Зельмаєра.

Нагадаємо, 18 квітня депутати Європейського парламенту ухвалили резолюцію, в якій просять Єврокомісію переглянути процедуру призначення її генерального секретаря Мартіна Зельмаєра.

У Брюсселі вже тривалий час вирують пристрасті щодо призначення Зельмаєра. Багатьох цікавить як несподівана відставка попереднього генсека Єврокомісії 21 лютого, так і надзвичайно швидке, як для бюрократії Брюсселя, призначення Зельмаєра, який тільки того ж дня отримав крісло заступника генсека.

Єврокомісія продовжує наполягати, що призначення відбулося відповідно до усіх правил і відповіла на 134 запитання комітету, опублікувавши 80-сторінковий документ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: