У Раді Європи закликали Боснію більше допомагати біженцям

Вівторок, 15 травня 2018, 13:44

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович закликала владу Боснії та Герцеговини докласти більше зусиль для допомоги мігрантам.

Про це йдеться у її листі на адресу боснійських міністра з питань безпеки та міністра з питань прав людини та біженців, повідомляє сайт Ради Європи.

Міятович зазначає свою стурбованість відсутністю систематичних зусиль з боку боснійської влади на ситуацію біженців та мігрантів, "які сплять просто неба на вулицях та в парках, не маючи постійного доступу до продуктів харчування та медичної допомоги".

Вона закликає органи влади забезпечити належне житло, використовуючи всі доступні центри прийому біженців, щоб усі шукачі притулку та мігранти отримували достатньо їжі, медичну та адміністративну допомогу.

Міятович визнає, що ситуація з міграцією може призвести до соціальних та економічних проблем для Боснії, але разом з тим вона підкреслює зобов'язання країни забезпечувати допомогу та доступ до справедливих і ефективних процедур надання притулку.

В останні місяці все більше мігрантів прямують до Боснії, намагаючись уникнути традиційних маршрутів і кордонів на Балканах, які посилено охороняють. З Боснії мігранти прагнуть потрапити до Хорватії, яка є членом ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.