Боснія посилить прикордонний контроль, щоб запобігти напливу мігрантів

Четвер, 26 квітня 2018, 18:46

Уряд Боснії має намір посилити прикордонний контроль, щоб запобігти подальшому напливу мігрантів.

Про це повідомляє Reuters.

Через два роки після закриття так званого Балканського маршруту, Боснія стала альтернативним маршрутом для мігрантів, які починають свій шлях з Туреччини через Грецію і Албанію через Чорногорію, а також для мігрантів, що застрягли в Сербії.

Уряд доручив відомству з координації міграції вжити заходів для запобігання незаконному напливу мігрантів, після того як цього тижня поліція затримала понад 20 осіб, підозрюваних у перевезенні до в ЄС близько 200 мігрантів.

Влада каже, що з початку 2018 року близько 1200 мігрантів з Сирії, Пакистану, Лівії та Афганістану потрапили в Боснію, і майже стільки ж було перехоплено на кордоні.

У Сараєво попередили, що країна не впорається з різким збільшенням числа мігрантів, так як в Боснії є тільки один центр для прохачів притулку і один для нелегальних мігрантів, обидва - переповнені.

"Мігрантам, які в'їхали в Боснію і Герцеговину, буде надана належна допомога, і влада вже намагаються знайти нові місця для розміщення людей в гідних умовах", - заявили в уряді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: