Польському міністру довелося взяти кредит, щоб повернути грошову премію

Вівторок, 15 травня 2018, 16:33

Голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик був змушений взяти кредит і продати автомобіль, щоб встигнути повернути на благодійність грошову премію, отриману минулого року.

Про це повідомляє Wirtualna Polska.

15 травня спливає термін, до якого польські політики мають перерахувати на благодійність премії, отримані ними у минулому році. Цей термін встановив голова керівної партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський після скандалу, який вибухнув з оприлюдненням розмірів премій політиків. Качинський наказав політикам переказати кошти на рахунок благодійної організації Caritas Polska.

"Я був змушений взяти позику, банківський кредит. Також я продав автомобіль, 18-річний Volkswagen", - заявив Дворчик, якому на благодійність потрібно перерахувати 30 тисяч злотих (понад 7 тисяч євро).

Як зазначається, це вже його третій кредит. Загалом борги Дворчика збільшилися до 350 тисяч злотих (понад 82 тисячі євро).

Не лише у Дворчика можуть виникнути проблеми з перерахуванням премії. Зокрема, у двох польських міністрів немає жодних заощаджень, які вони могли б переказати Caritas.

У скрутному становищі після повернення суми премії може опинитися і екс-прем’єрка Беата Шидло, з чиєї легкої руки політики і отримали такі щедрі премії. Розмір її винагороди складав 65 тисяч злотих (понад 15 тисяч євро), в той час як під час останнього декларування майна політик повідомила, що має у розпорядженні 56 тисяч злотих готівки (13 тисяч євро).

Нагадаємо, після скандалу з преміями Сейм Польщі проголосував за законопроект, який передбачає зниження зарплат депутатів і сенаторів на 20%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.