Висланого посла Ізраїлю привселюдно обшукали у аеропорту Стамбула

відео
Четвер, 17 травня 2018, 11:22

Посла Ізраїлю в Туреччині Ейтана Нае, висланого за рішенням президента Реджепа Таїпа Ердогана, обшукали у міжнародному аеропорту Стамбула.

Про це передає Нaaretz.

Міністерство закордонних справ Ізраїлю висловило Туреччині протест у зв'язку з "жорстким" і "принизливим" поводженням.

Незважаючи на дипломатичну недоторканність, співробітники служби авіаційної безпеки привселюдно обшукали посла перед камерами журналістів.

На знак помсти Ізраїль викликав єдиного турецького представника у країні і запросив місцеву пресу. При вході в МЗС турецького представника попросили показати документи.

Нагадаємо, Туреччина попросила посла Ізраїлю залишити країну через події на адміністративному кордоні сектора Газа, де від рук ізраїльських військових загинули десятки палестинців. Крім того, турецький уряд відкликав послів в Тель-Авіві та Вашингтоні для консультацій.

Ізраїль у відповідь видворив консула Туреччини у Єрусалимі.

Варто зазначити, що Туреччина й Ізраїль обмінялися послами після шестирічної перерви лише півтора року тому. До того країни розірвали дипломатичні відносини в 2010 році після інциденту з "Флотилією свободи".

Тоді ізраїльські військові перехопили турецьке судно "Маві Мармара", що намагалося прорвати морську блокаду сектора Газа.

Внаслідок інциденту загинули 10 турецьких пропалестинських активістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.