ЄС готовий обговорити торгівельні стимули для США, щоб уникнути торгової війни

Четвер, 17 травня 2018, 19:21

ЄС закликав адміністрацію США не погрожувати йому тарифами на сталь і алюміній і заявив, що готовий до обговорення нових торговельних стимулів.

Про це повідомляє Associated Press.

У березні президент США Дональд Трамп вирішив запровадити тарифи на імпорт сталі у розмірі 25% та на імпортований алюміній у розмірі 10%. У випадку країн ЄС дія тарифів розпочинається 1 червня.

"Це питання економічного суверенітету Європи і ми вимагаємо для себе винятку без будь-яких умов чи часових рамок" - заявив президент Франції Еммануель Макрон.

Будучи переконаним, що крок США порушує правила глобальної торгівлі, ЄС склав перелік товарів США, на які будуть накладені мита у разі якщо країни Євросоюзу не будуть звільнені від дії рішення американського президента.

"Я не думаю, що ми повинні розглядати те чи інше, коли це рішення суперечить законам міжнародної торгівлі", - сказав Макрон.

Але він додав: "Ми можемо досягти поліпшення у мирних умовах".

Французького президента підтримала канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

"У нас є спільна позиція. Ми хочемо для себе виключення, однак готові говорити про те, як ми можемо взаємно зменшити бар'єри для торгівлі ", - сказала вона.

Якщо США звільнять ЄС від дії тарифів на сталь і алюміній, Євросоюз готовий поглиблювати трансатлантичне співробітництво у сфері енергетики, зокрема щодо зрідженого природного газу, покращувати взаємний доступ ринку для промислових товарів та спільно працювати над реформуванням правил Світової організації торгівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.