Меркель після зустрічі з Путіним: необхідно працювати над питанням місії ООН на Донбасі

П'ятниця, 18 травня 2018, 16:49

Міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" мають продовжувати роботу над питанням розгортання місії ООН на Донбасі.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільній прес-конференції в Сочі з президентом РФ Владіміром Путіним.

"Минулої ночі були серйозні порушення режиму припинення вогню. Тому думка про місію ООН, нам потрібно продовжувати думати про неї, ми узгоджуємо свої дії. Міністри закордонних справ мають працювати далі", - сказала Меркель.

Напередодні під час обстрілу бойовиками житлових кварталів Троїцького загинули 13-річний хлопчик та його батько, мати і старший син отримали поранення.

Канцлер також підкреслила, що Мінські угоди – це єдина основа для врегулювання ситуації в Україні.

"Мінські угоди існують, і це єдина основа, на якій ми можемо вести свою роботу із врегулювання конфлікту", - сказала вона.

Путін своєю чергою повідомив про доручення, яке дали лідери Росії та Німеччини своїм міністерствам закордонних справ, знову опрацювати тему місії ООН на Донбасі, але тільки для охорони спостерігачів.

"Доручили нашим зовнішньополітичним відомствам ще раз предметно опрацювати тему місії Організації Об'єднаних Націй зі сприяння охороні спостерігачів ОБСЄ на Донбасі", - сказав він.

Нагадаємо, Україна і її західні союзники пропонують повномасштабну місію ООН, що перебуватиме на всій окупованій території Донбасу, включно з кордоном із Росією, і гарантуватиме безпеку загалом, а не лише для спостерігачів ОБСЄ, а також візьме під контроль склади озброєння російських гібридних сил на окупованій території, контролюватиме роззброєння незаконних збройних формувань тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.