Уряд Литви вперше провів навчання, які передбачають прибуття великих сил НАТО

П'ятниця, 18 травня 2018, 17:31

Уряд Литви вперше взяв участь у навчаннях, під час яких держава готується до прибуття на територію країни великої кількості сил НАТО.

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду.

Навчання "Господар Литви" спрямовані на вдосконалення навичок представників влади приймати стратегічні рішення і в терміновому порядку вирішувати проблеми, пов'язані з прийомом і дислокацією союзників.

"Навчання розраховані на оцінку наших здібностей і виявлення можливих слабких місць, і підготовці до такого сценарію, якщо він коли-небудь втілиться в життя", - сказав прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс.

Сценарій навчань передбачав, що в результаті погіршення ситуації з безпекою в Литву в терміновому порядку прибувають великі сили союзних військ. Під час розгортання виникають різні логістичні, правові та комунікаційні проблеми, що вимагають прийняття рішень на урядовому рівні.

Навчання проходили в Департаменті державної безпеки у Вільнюсі та були організовані Міністерством національної оборони.

Зазначимо, що на початку червня в Литві, Латвії, Естонії та Польщі відбудуться міжнародні навчання Sabre Strike-2018. В них візьмуть участь 18 тисяч військових з 19 країн. Безпосередньо у Литві у навчаннях братимуть участь 6,6 тис. військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.