Німеччина має лише 4 винищувачі Eurofighter у стані бойової готовності - ЗМІ

Середа, 2 травня 2018, 13:12

Лише чотири багатоцільових винищувачів Eurofighter німецької армії можуть бути задіяні в реальних бойових місіях.

Про це повідомляє Spiegel.

За даними видання, Люфтваффе бореться з масовими проблемами на винищувачах. Більша частина із 128 літаків не придатні для операцій. Інженери стурбовані через технічні недоліки системи самозахисту. Без цієї системи винищувач не готовий до реальних місій.

Літаки мають на крилах датчик, який виявляє ворожі винищувачі або атаку і попереджає пілота. Близько півроку тому виявилося, що система не охолоджується належним чином.

Лише близько десяти Eurofighter, з даними видання, готові до виконання завдань, які стосуються вимог НАТО чи навіть надзвичайної ситуації над Німеччиною, наприклад, вторгнення ворожого повітряного судна.

За зобов’язаннями перед НАТО, Німеччина має надавати Альянсу 82 військових літаки у кризових випадках.

Представник Бундесверу повідомив, що "наявна на сьогодні інформація щодо Eurofighter виглядає краще, ніж у 2017 році, але точні цифри класифікуються як "секретні".

У лютому німецькі ЗМІ опублікували дані секретного звіту Міноборони Німеччини, в якому зазначалися серйозні проблеми із забезпеченням та готовністю техніки до дій. За цими даними, торік із 128 винищувачів Eurofighter у середньому лише 39 були готовими до використання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.