За тиждень винищувачі НАТО супроводили над Балтійським морем 6 російських літаків

Понеділок, 21 травня 2018, 10:33

Минулого тижня винищувачі місії повітряної поліції НАТО в країнах Балтії п'ять разів піднімалися для розпізнавання та супроводження російських військових літаків над Балтійським морем.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на Міноборони Литви.

14 травня винищувачі НАТО вилітали для розпізнавання Іл-20, який прямував у Калінінградську область. Він летів з вимкненим радіолокатором, підтримував зв'язок з Регіональним центром польотів та за затвердженим планом.

Також 14 травня винищувачі НАТО вилітали для розпізнавання двох Су-24, які прямували у Калінінградську область. Вони летіли з вимкненим радіолокатором, не підтримували зв'язок з Регіональним центром польотів, у них не було затвердженого плану.

15 травня винищувачі НАТО вилітали для розпізнавання Ан-124, який прямував з Калінінградської області. Він летів з включеним радіолокатором, підтримував зв'язок з Регіональним центром польотів, затвердженого плану польоту у нього не було.

17 травня винищувачі НАТО вилітали для розпізнавання Іл-20, який прямував з Калінінградської області. Він летів з вимкненим радіолокатором, підтримував зв'язок з Регіональним центром польотів та за затвердженим планом. Того ж дня винищувачі НАТО вилітали для розпізнавання Ан-72, який прямував у Калінінградську область, але не мав затвердженого плану польоту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: