Британський фрегат супроводив російський корабель біля своїх територіальних вод

фото
Вівторок, 26 грудня 2017, 09:35

Британський фрегат HMS St Albans супроводив російський військовий корабель у водах Північного моря в зоні інтересів Великої Британії.

Про це йдеться на сайті Королівських ВМС Британії.

Фрегат, який базується у порту Портсмут, отримав наказ супроводити новий російський військовий корабель "Адмірал Горшков" 23 грудня. Корабель саме проходив неподалік британських територіальних вод.

Британський фрегат супроводжував російський корабель і в день Різдва на шляху його проходження зоною інтересів Британії.

Фото з сайту Королівських ВМС Британії 

Очікується, що фрегат повернеться у Портсмут 26 грудня і перебуватиме у стані підвищеної готовності весь період свят.

"Я не вагатимусь, якщо дійде до захисту наших вод, і не терпітиму жодної форми агресії. Британію не залякати, якщо йдеться про захист нашої країни, народу чи наших національних інтересів", - сказав міністр оборони Британії Гевін Вільямсон, коментуючи інцидент.

У Міноборони Британії зазначили, що останнім часом кількість російських кораблів у британських водах зросла. Там також помітили "розвідувальний корабель" росіян, який також супроводили у Північному морі.

Російський корабель "Адмірал Горшков" проходить комплекс випробувань, через які поки не може бути переданий ВМФ Росії в 2017 році. Він був закладений на початку 2006 року, спущений на воду восени 2010 року. У листопаді 2014-го корабель вперше вийшов на випробування. Заключний етап випробувань розпочався 20 березня 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.