Сирійські війська відновили наступ на позиції ІДІЛ в Дамаску

Понеділок, 21 травня 2018, 14:51

Сирійські урядові сили в понеділок відновили наступ на бойовиків терористичної групи "Ісламська держава" на півдні Дамаску.

Про це повідомляє The Associated Press.

В неділю ввечері у південному районі Дамаску Хаджар-ель-Асвад було оголошене перемир'я, щоб евакуювати жінок, дітей та людей похилого віку.

Незадовго до полудня в понеділок, коли мало завершитися перемир'я, урядові бойові літаки завдали удару по контрольованих ІДІЛ районах, а сирійські війська почали наступ на позиції на околицях Дамаску.

Окрім району Хаджар-ель-Асвад бойові дії також відновилося поблизу палестинського табору біженців в районі Ярмук.

За інформацією спостерігачів, в неділю частина бойовиків ІДІЛ та їхніх сімей відправились на схід до Сирійської пустелі. Також повідомляється, що бойовики підпалили адміністративні будівлі та транспортні засоби, щоб урядові сили не змогли захопити обладнання або документи.

Сили президента Башара Асада почали наступ на півдні Дамаска місяць тому, під контролем сирійських військ вже понад 70% території.

Захоплення південних околиць призведе до того, що вся сирійська столиця перебуватиме під урядовим контролем вперше після початку війни в Сирії в 2011 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.