Президент Естонії закликала Україну до прогресу у реформах і назвала ключові напрямки

Вівторок, 22 травня 2018, 15:30

Утвердження верховенства права і боротьба з корупцією - серед ключових завдань України на європейському шляху.

Про це заявила президент Естонії Керсті Кальюлайд на прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у Києві, передає УНІАН.

"Україна завжди була і залишається важливим партнером для Естонії, і з цієї причини ми підтримували і продовжимо підтримувати реформи, які Ви, президенте, ваш уряд і ваш парламент втілили і продовжують втілювати невпинно, аби реформувати цю країну", - сказала Кальюлайд. 

"Ви добилися значного прогресу у багатьох сферах - реформа охорони здоров'я, пенсійна реформа, децентралізація", - наголосила президент Естонії. 

Як підкреслила Кальюлайд, навіть коли не можна побачити швидких результатів від впроваджених реформ, ці результати стануть відчутними для політичного та економічного майбутнього України. 

Також вона сказала, що процес реформ завжди обговорюватиметься між Україною та її міжнародними партнерами. 

"І ми намагаємося підтримувати вас також технічними засобами для змін у вашій країні - більш якісного управління, забезпечення верховенства права і продовження боротьби з корупцією. Це є ключовими напрямками на вашому європейському шляху", - зауважила президент Естонії.

Водночас, за словами Кальюлайд, це також шлях до заможності і безпеки в Україні. 

Разом з тим президент Естонії висловила сподівання побачити більший прогрес України на шляху реформ, що демонструватиме незворотність просування України в напрямку ЄС.

Нагадаємо, президент Естонії першою з глав іноземних держав відвідає Донбас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.