ЄС має рекордну підтримку серед європейців - опитування

Середа, 23 травня 2018, 12:52

У країнах Євросоюзу в середньому 60% громадян вважають правильним членство у блоці і більше двох третин переконані, що їхня країна отримала переваги від членства в ЄС. Це найвищі показники з 1983 року.

Про це свідчить опитування "Євробарометр", яке щорічно проводиться на замовлення Європарламенту.

Опитування проводилося у квітні 2018 року серед 27301 осіб з 28 держав-членів за рік до виборів до Європейського парламенту, які вже відбудуться без Великої Британії, яка залишить ЄС.

На запитання про конкретні проблеми, що викликають занепокоєння, майже половина європейців (49%) називають боротьбу з тероризмом пріоритетною темою, а потім - безробіття серед молоді (48%), імміграція ( 45%) та економіка і зростання (42%).

Близько третини європейців називають боротьбу зі зміною клімату та захистом навколишнього середовища (35%), а також заохочують дотримання прав людини та демократії і соціальний захист громадян ЄС - 32% респондентів.

Більшість респондентів як і раніше задоволені тим, як працює демократія у їхній країні (55%) та в ЄС (46%), тоді як половина респондентів не вважають виникнення нових партій чи політичних рухів, які протестують проти існуючого політичного становища, загрозою для демократії.

Більшість респондентів (56%) вважають, що такі нові політичні партії можуть стати чинниками для змін, тоді як 70% громадян застерігають нові партії, що "просто виступати проти чогось не покращує ситуацію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.