Справа MH17: Міноборони РФ відреагувало на висновки слідства

Четвер, 24 травня 2018, 17:00

Російське Міністерство оборони стверджує, що жоден зенітно-ракетний комплекс Збройних сил РФ російсько-український кордон ніколи не перетинав.

Таку заяву відомство зробило у відповідь на висновки міжнародної Спільної слідчої групи щодо катастрофи щодо катастрофи літака рейсу MH17 на сході України, передає ТАСС.

Слідство встановило, що "Боїнг" був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

"Міноборони Росії, як в перші години після трагедії, так і надалі офіційно спростувало інсценування української сторони про нібито причетність російських військових до катастрофи в небі України і доводило відповідні докази голландської слідчої групи", - повідомили у відомстві.

Також Міноборони РФ "висловило занепокоєння" з приводу того, що слідчі користувалися "тільки відредагованими зображеннями з соцмереж".

Росія, як додали представники міністерства, передала співробітникам правоохоронних органів Нідерландів всі дані, отримані з радара "Утес-Т", який в день катастрофи працював у Ростовській області.

Прилад, за інформацією Міноборони, зафіксував "вичерпні докази, що вказують на причетність до катастрофи літака українських розрахунків ЗРК "Бук". "Жоден зенітний ракетний комплекс Збройних сил Росії російсько-український кордон ніколи не перетинав", — додали в міністерстві.

Міжнародна Спільна слідча група з розслідування катастрофи стверджує, що Росія не надає інформації про 53-ю бригаду.

Раніше слідство оприлюднило запис розмов причетних до перевезення "Бука".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.