Прем'єр Нідерландів скоротить візит до Індії через катастрофу MH17

Четвер, 24 травня 2018, 15:19

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте скоротить на день свій візит до Індії, щоб взяти участь у засіданні уряду, присвяченому обговоренню нових висновків слідчих щодо збиття "Боїнга" Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом 2014 року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на нідерландське новинне агентство ANP.

Засідання нідерландського уряду щодо нових даних слідчої групи відбудеться у п’ятницю, 25 травня.

У четвер міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття літака рейсу МН17 оголосила, що малайзійський "Боїнг" був збитий над Донецькою областю в 2014 році зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

Голова кримінального відділення національної поліції Нідерландів Вільберт Поллісен у своєму виступі заявив, що слідча група дійшла висновку, що саме цей ЗРК "Бук" збігається за ознаками з тим, який збив малайзійський "Боїнг".

У Європейській комісії закликали Російську Федерацію до повної співпраці задля встановлення винних у збитті "Боїнга" Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом у 2014 році.

Президент України Петро Порошенко сподівається, що після представлення проміжних результатів вже найближчим часом до суду будуть подані обвинувачення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.