Російський олігарх Дерипаска залишив свою компанію через санкції США

П'ятниця, 25 травня 2018, 10:11

Російський мільярдер Олег Дерипаска залишив раду директорів компанії "Русал" (UC Rusal) для захисту її інтересів на тлі санкцій США.

Про це йдеться у повідомленні компанії, розміщеному на Гонконгській біржі.

"У продовження зусиль, докладених керівництвом компанії щодо захисту її інтересів і акціонерів після введення санкцій США, Олег Дерипаска, невиконавчий директор, подав у відставку з 25 травня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Дерипаска підтвердив, що не має будь-яких розбіжностей з радою директорів і немає інших причин його відставки, про які варто було б повідомити акціонерам.

Агентство Reuters повідомляє, що Дерипаска зараз активно готується до наступного кроку: знизити свою частку в компанії En +, яка контролюється "Русалом", до того рівня, коли Вашингтон буде готовий виключити її з "чорного списку" санкцій.

Санкції паралізували ланцюг поставок компанії "Русал", налякали багатьох покупців і призвели до падіння ціни на акції компанії.

Російський банк ВТБ заявив, що він став власником 9,6% акцій En+ після того, як акції компанії різко впали.

Нагадаємо, у четвер російська компанія "Русал" оголосила про відставку генерального директора та половини членів ради директорів. Зміна керівництва компанії спрямована на виведення "Русалу" з-під дії санкцій США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: