Президент Туреччини обіцяє закрити сім міністерств

П'ятниця, 25 травня 2018, 13:31

Після парламентських виборів 24 червня керівна "Партія справедливості і розвитку" Туреччини планує закрити сім міністерств, зокрема Міністерство у справах ЄС, передавши його повноваження до Міністерства закордонних справ.

Про це пише Hurriyet.

Плани партії можуть бути реалізовані лише в тому випадку, якщо президент Реджеп Таїп Ердоган зможе бути знову обраний главою держави і сформувати уряд.

Нова адміністративна система надасть обраному президенту широкі повноваження виконавчої влади, які включають право видавати укази з питань, які стосуються функцій державного апарату.

У недавній заяві Ердоган натякнув на те, що кількість міністерств буде скорочено до 14 або 15 з нинішніх 25 "у цілях підвищення ефективності уряду".

Як свідчать результати опитувань, більше половини громадян Туреччини готові підтримати альянс на чолі із правлячою "Партією справедливості і розвитку" (AKP) на позачергових парламентських виборах 24 червня.

Нагадаємо, єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Йоганнес Ган заявив, що Туреччина продовжує робити величезні кроки в напрямку від Євросоюзу, зокрема, у сфері верховенства права та основних свобод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.