Ердоган анонсував передвиборчу кампанію в Європі

Вівторок, 24 квітня 2018, 16:20

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у вівторок анонсував передвиборчу кампанію в одному з європейських міст в наступному місяці, незважаючи на заборону деяких західних країн турецьким політикам агітувати за кордоном.

Про це повідомляє Reuters.

"З Божою волею в травні ми проведемо нашу першу зустріч в закритому спортивному залі в Європі, в європейській країні. Всі приготування завершені", - сказав Ердоган у виступі перед членами своєї партії. Він не роз’яснив, про яку країну йдеться.

Ердоган скликав дострокові парламентські і президентські вибори 24 червня, щоб Туреччина могла швидко перейти на нову систему президентських повноважень, яку затвердили під час минулорічного референдуму.

Напередодні референдуму турецькі міністри вирушили у країни Європи, зокрема в Нідерланди та в Німеччину, щоб заручитися підтримкою турецької громади, але влада цих країн заборонила їм агітувати, посилаючись на проблеми безпеки.

Після того, як Ердоган оголосив про вибори минулого тижня, канцлер Австрії Себастіан Курц заявив, що Ердогану не вдасться "спроба експлуатувати" турецькі громади Європи.

Німеччина, де проживає близько трьох мільйонів осіб турецького походження, каже, що не дозволить іноземним політикам проводити кампанію на своїй території напередодні виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.