Корупційний скандал в Іспанії: прем’єр критикує опозицію через вотум недовіри

П'ятниця, 25 травня 2018, 15:53

В Іспанії на тлі корупційного скандалу прем'єр-міністр Маріано Рахой висунув зустрічні звинувачення опозиційний соціалістичній партії.

Про це Рахой заявив у п'ятницю на прес-конференції після того, як соціалісти ініціювали вотум недовіри його уряду, повідомляє іспанське видання El Pais.

Раніше голова соціалістичної партії Педро Санчес вніс пропозицію щодо вотуму недовіри кабінету Рахоя після того, як були винесені вироки у так званій "справі Gurtel", яка стала одним з найбільших корупційних скандалів в сучасній історії Іспанії.

Народна партія, яку очолює Рахой, була засуджена як учасник схеми з незаконним збагаченням.

Прем'єр Рахой звинуватив Санчеса у порушенні стабільності Іспанії та послабленні країни.

"Це йде всупереч стабільності, такої необхідної сьогодні, це шкодить відновленню економіки, достатньо глянути, як відреагував фондовий ринок. Це погано для Іспанії та болюче для майбутньго усіх громадян", - зазначив голова іспанського уряду.

Рахой заявив, що не бачить причин для намагань скинути його уряд. Вироки у так званій "справі Gurtel" він вважає недостатньою підставою для проведення голосування щодо вотуму недовіри, а дії соціалістів називає спробою взяти до рук владу після програшу на виборах 2015 та 2016 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.