Поліцію Словаччини звинуватили у знищенні доказів на місці вбивства журналіста

П'ятниця, 25 травня 2018, 17:40

Адвокат родини вбитого в Словаччині журналіста-розслідувача Яна Куцяка заявив, що словацька поліція з необережності могла знищити докази на місці вбивства.

Про він розповів у телефонному інтерв’ю агентству Reuters.

За його словами, розстріляні тіла Куцяка та його нареченої були переміщені без огляду судмедексперта на місці вбивства і це призвело до початково неправильного визначення часу смерті.

"Я не розумію, чому негайно не викликали більш досвідчених слідчих Національного агентства по боротьбі зі злочинністю, вони прибули на місце за кілька годин після дільничних поліцейських", - заявив адвокат родини Даніел Ліпсік.

"Деякі докази не були негайно убезпечені та були виявлені тільки на фотографіях з місця злочину… Це серйозне порушення службових обов'язків. Ми не знаємо, скільки доказів могли бути знищені", - додав він.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. 

Куцяк  розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Вбивство Куцяка призвело до масових протестів у Словаччині, відставки прем'єр-міністра Роберта Фіцо та двох міністрів внутрішніх справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: