ІНП Польщі прокоментував знахідки на місці зруйнованого пам'ятника УПА

фото
П'ятниця, 25 травня 2018, 18:41

Перші поховання, знайдені під зруйнованим українським пам‘ятником на кладовищі у польських Грушовичах, наразі не свідчать про те, що на цьому місці були поховані вояки УПА.

Про це заявив представник Інституту національної пам'яті Польщі Богуслав Клещинський, передає Dzieje.

"У ході робіт були виявлені поховання. Немає жодної передумови, що це поховання, пов'язані з воєнними діями", - сказав представник ІНП.

За його словами, перші висновки щодо останків можуть бути зроблені уже 26 травня. "Нині проводяться їх дослідження. Вони можуть тривати до завтра", - зазначив Клещинський.

 
PAP

Як відомо, у Грушовичах 24 травня почалися археологічні дослідження, які мають на меті встановити, чи дійсно там були поховані члени українського формування.

Український пам'ятник у Грушовичах був знесений 26 квітня 2017 року. Інститут національної пам’яті України ініціював мораторій на ексгумацію поляків в Україні у відповідь на вандалізм щодо українських пам’ятників на території Польщі.

Директор українського ІНП Володимир В'ятрович заявив, що Україна зможе дозволити ексгумацію останків польських жертв тоді, коли польська сторона надасть своє бачення легалізації українських пам'ятників у Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: