Україна залишається пріоритетом зовнішньої політики Німеччини - посол

Понеділок, 28 травня 2018, 11:47

Візити до України президента Німеччини та очільника німецького МЗС свідчать про те, що Україна залишається одним з пріоритетів зовнішньої політики ФРН.

Про це в коментарі кореспонденту "Укрінформу" заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр здійснить візит до України 29-30 травня, глава МЗС гайко Маас – 31 травня-1 червня.

"Цей подвійний візит до Києва глави держави і шеф-дипломата Німеччини упродовж лише одного тижня - це максимально чіткий сигнал підтримки особисто президента Петра Порошенка та реформаторських зусиль керівництва держави й уряду. Водночас, це свого роду "жовта картка" усім тим, хто хибно стверджує про нібито "втому" чи "розчарування" від України в Європі загалом та в Німеччині зокрема", - вважає посол. 

На його переконання, такий потужний "політичний десант" з Берліна має насамперед глибоке символічне значення: Україна належить до пріоритетів зовнішньої політики ФРН, займаючи важливе місце в коаліційній угоді новоствореного федерального уряду.

Штайнмаєр, окрім столиці, відвідає Львів з головним акцентом на тісній європейській приналежності України та культурної близькості з Німеччиною. У центрі уваги глави МЗС Мааса перебуватиме російська агресія на сході - міністр цілий день проведе поряд з лінією фронту, щоб активізувати зусилля для якнайшвидшого припинення воєнної інтервенції.

"Тож ми не маємо жодних сумнівів у тому, що саме Німеччина як найпотужніша країна в ЄС та економічний мотор Європи, її вище керівництво, насамперед особисто федеральний канцлер Ангела Меркель, і надалі відіграватиме головну роль адвоката України всередині Євросоюзу, у тому числі щодо збереження санкційного тиску на Росію як державу-агресора", - підсумував Мельник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: