Туреччина критикує Макрона, який захищає журнал, що назвав Ердогана диктатором

Вівторок, 29 травня 2018, 19:04

Туреччина розкритикувала президента Франції Еммануеля Макрон, який заявив про право на свободу вираження поглядів, говорячи про журнал, який назвав Реджепа Таїпа Ердогана "диктатором".

Про це повідомляє AFP.

Французький журнал Le Point вийшов з обкладинкою, на якій зображений турецький президент із заголовком "Диктатор. Як далеко піде Ердоган?".

У минулі вихідні в південному французькому місті Авіньйон група протурецьких активістів атакувала кілька газетних кіосків, намагаючись вилучити рекламу журналу.

 

Макрон написав у Twitter, що дії прихильників Ердогана були "абсолютно неприйнятними", і такі плакати не можуть бути вилучені просто тому, що вони не подобаються"ворогам свободи".

"Ви не можете встановити ціну на свободу преси, без неї, це - диктатура", - написав він.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу написав у Twitter, що Франції не завабило б захищати і прихильників Ердогана.

"Демократія не обмежується лише прийняттям образ, прокльонів та брехні однією стороною, але також враховує точки зору та чутливість іншої", - написав Чаушоглу у відповідь Макрону.

"Те, що виходить за межі цього, - це лицемірство, і це є відповіддю на те, що турецька громада у Франції висловила свою цивільну та демократичну реакцію", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.