Україна цьогоріч отримала від країн НАТО зброї та військових засобів на понад $45 млн

Четвер, 31 травня 2018, 15:28

Україна цього року отримала від США, Литви, Великої Британії і Канади летальної зброї та інших військових засобів на суму в понад $45 мільйонів.

Про це заявив т.в.о. начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил України Валентин Левчик, пише УНІАН.

"Цього року ми отримали вже матеріально-технічну допомогу на суму в понад 45 млн доларів США, серед яких понад 44 млн – це технічна допомога: протитанкові ракетні комплекси, станції контрбатарейної боротьби, прилади нічного бачення та інше і до близько 500 тисяч доларів США гуманітарної допомоги – це інші товари військового призначення", - сказав він.

За словами військового, упродовж 2014-2018 років ЗСУ отримали допомогу у вигляді матеріальних засобів від 20 країн світу. 

"Технічна допомога: прилади нічного бачення, засоби зв’язку, техніка для розмінування, автомобільна техніка, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, протитанкове озброєння та інше – на суму в понад $292 млн, а також медичне та тилове майно на суму близько $56 млн", - розповів Левчик.

Як відомо, Литва стала першою державою-членом НАТО, яка вирішила постачати Україні елементи летальної зброї. У Альянсі обіцяють продовжити роботу щодо надання Україні оборонних можливостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.