Сербія протестує через використання символіки Косова в Брюсселі

П'ятниця, 4 травня 2018, 15:01

Сербія обурилась через використання символів Косова на фестивалі в рамках Дня розширення в Брюсселі.

Про це повідомляє B92.

Місія Сербії при ЄС направила ноту протесту президенту консультативного органу ЄС - європейського Комітету регіонів - Карлу-Гайнцу Ламбретцу за використання символів Косова.

Як сказано у ноті, "символи так званої держави Косова" були використані на фестивалі "Гордість мого регіону та культури", який відбувається в Брюсселі в рамках Дня розширення.

Сербія очікує, що Комітет регіонів буде в повній мірі дотримуватися статусу нейтралітету ЄС щодо Косова і Метохії, а також вилучить усі рекламні буклети, що містять символи Косово.

День розширення, організований Європейським комітетом регіонів, відбувається четвертий рік поспіль та об'єднує місцевих і регіональних представників країн-членів ЄС та країн, які готуються приєднатися до ЄС.

Як відомо, ЄС веде переговори про вступ із Сербією з 2014 року, але Брюссель наголошує, що жоден майбутній член ЄС не може мати територіальних або прикордонних суперечок.

Сербія не визнає незалежності Косова, проголошеної в 2008 році. 

Сербія повинна вирішити суперечку з Косовом в рамках своєї заявки на вступ до Європейського Союзу, заявляють у Єврокомісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: