Вірменія: ЄС відреагував на обрання Пашиняна, говорить про співпрацю

Вівторок, 8 травня 2018, 15:17

Європейський Союз очікує подальшої співпраці з новообраним прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном з метою зміцнення демократії в країні.

Про це йдеться у спільній заяві верховної представниці ЄС із зовнішніх справ і політики безпеки Федеріки Могеріні та єврокомісара з питань політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнеса Гана.

"Європейський Союз сподівається на співпрацю з ним (Пашиняном. – Ред.) та його урядом щодо імплементації Угоди про всеоохоплююче та розширене партнерство між ЄС та Вірменією, підписаної в листопаді минулого року, з метою подальшого зміцнення демократії, верховенства права та поваги до прав людини і створення процвітаючої та стійкої країни на благо всіх громадян Вірменії", - зазначено у заяві.

У ЄС додають, що для досягнення цих важливих цілей важливим залишається всебічний діалог між усіма політичними зацікавленими сторонами в Вірменії, включаючи громадянське суспільство.

У вівторок, 8 травня, лідер протестів у Вірменії Нікол Пашинян став прем'єр-міністром країни. Національні збори Вірменії з другої спроби обрали його главою уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.