Парламент Вірменії обиратиме нового прем’єра, прибічники опозиції вийшли на вулиці

Вівторок, 8 травня 2018, 10:59

У вівторок у національних зборах Вірменії пройде голосування за кандидатуру опозиційного лідера Нікола Пашиняна на посаду прем'єр-міністра.

Про це повідомляє "Радио Азатутюн".

Тиждень тому Республіканська партія Вірменії (РПВ), яка має більшість у парламенті, заблокувала обрання лідера протестного руху, в результаті якого з поста прем'єр-міністра пішов Серж Саргсян.

Це викликало нові протести у Вірменії, після яких партія погодилася посприяти обранню Пашиняна на пост глави уряду.

Для того, щоб зайняти пост прем'єра, Пашиняну, який користується підтримкою опозиційного блоку, необхідно отримати голоси 53 депутатів у 105-місцевому вірменському парламенті. Під час голосування 1 травня за його кандидатуру проголосували 45 депутатів, а 56 депутатів, які представляють фракцію РПВ, виступили проти.

Напередодні сьогоднішнього голосування в РПВ заявили, що "8 травня у Вірменії буде прем'єр-міністр".

Якщо парламенту Вірменії не вдасться обрати прем'єр-міністра і сьогодні, то парламент буде розпущений і будуть призначені дострокові парламентські вибори.

У той час як у парламенті Вірменії вирішується питання про майбутнього прем'єра, десятки тисяч громадян країни знову вийшли на вулиці, щоб показати свою підтримку Ніколу Пашиняну.

Напередодні політик закликав своїх прихильників зібратися на площі Республіки в центрі Єревана для святкування "епохальної перемоги".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.