Клімкін: РФ отримає у суді ООН "подарунок" у 29 томах

Вівторок, 12 червня 2018, 13:18

Меморандум України із доказами у справі проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації нараховує 29 томів.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін у Twitter.

"Сьогодні РФ отримає від нас своєрідний "подарунок" в МС ООН. Він важить близько 90 кг, складається з 17 500 сторінок тексту і міститься в 29 томах. Подаємо наш меморандум по фінансуванню тероризму і расовій дискримінації", - написав Клімкін.

За інформацією "Європейської правди", українська сторона передасть документи до суду у вівторок наприкінці робочого дня.

Нагадаємо, у квітні 2017 року Міжнародний суд ООН виніс проміжне рішення у справі "Україна проти Росії", визнавши, що має юрисдикцію prima facie для розгляду цієї справи.

У червні 2017 року Міжнародний суд ООН підтвердив графік подальшого розглядузвинувачень щодо порушення з боку Росії двох конвенції ООН, згідно з яким Україна має рік для подання документів про дії російської сторони.

Суд призначив 12 червня 2018 року і 12 липня 2019 року як відповідні терміни для подачі меморандуму Україною та контрмеморандуму Російською Федерацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.