Україна подає до Суду ООН докази проти РФ щодо Криму та фінансування тероризму

Вівторок, 12 червня 2018, 12:26

Україна 12 червня подає до Міжнародного суду ООН меморандум у справі проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму.

Про це повідомив президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

"Дуже символічно, що Міжнародний суд ООН визначив саме 12 червня – день Росії – для подачі Меморандуму у справі України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації"", - йдеться у повідомленні

Він зазначив, що подання меморандуму у справі проти Росії – важливий етап у доведенні того, що за всі свої протиправні дії РФ нестиме відповідальність.

"Подолати брехню можна лише правдою і доказами. Для цього нам потрібна позиція Міжнародного суду ООН, який надасть належну оцінку діям РФ і не залишить їм можливості ховатися від відповідальності за черговими маніпуляціями та криками "це не ми" і "нас там нема", - зазначив Порошенко.

Президент відзначив, що меморандум містить надзвичайну, як для практики Суду, кількість доказів.

"Це зроблено для того, щоб ні в кого не лишилось сумнівів, що Росія вчинила протиправні дії і має понести за це відповідальність", - додав він.

За інформацією "Європейської правди", українська сторона передасть документи до суду у вівторок наприкінці робочого дня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: