Італія зажадала вибачень від Макрона за критику інциденту з мігрантами

Середа, 13 червня 2018, 14:54

Глава МВС Італії Маттео Сальвіні закликав Францію прийняти більше прохачів притулку та вимагає вибачення у Парижа після того, як французький президент звинуватив популістський уряд Італії в цинічній, безвідповідальній поведінці, відмовившись прийняти корабель з понад 600 біженцями на борту.

Про це повідомляє Associated Press.

Під час виступу перед верхньою палатою парламенту у середу Сальвіні заявив, що Франція прийняла лише частину з 9 816 мігрантів, яких вона зобов’язалася прихистити в 2015 році в рамках плану ЄС з переміщення біженців.

"Тому я прошу президента Макрона перейти від слів до дії і завтра вранці привітати, як і обіцяла Франція, 9 тисяч мігрантів у знак особливої ​​щедрості, а не тільки слів", - сказав Сальвіні, викликавши оплески Сенату.

У своєму виступі Сальвіні також заявив, що з січня Франція повернула 10 249 мігрантів на північному кордоні Італії, в тому числі жінок, дітей і інвалідів.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон вчора заявив, що вважає цинічними і безвідповідальними дії італійського уряду, який відмовився приймати судно, на борту якого були 629 врятованих біженців. У результаті судно прийняла Іспанія.

Сьогодні стало відомо, що Міністерство закордонних справ Італії викликало французького посла через заяву Макрона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.