Прем’єр Італії може скасувати візит до Франції через заяви Макрона щодо мігрантів

Середа, 13 червня 2018, 11:27

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте має намір скасувати візит до Парижа, запланований наступної п’ятниці, через критичну заяву Еммануля Макрона щодо міграційної політики Рима.

Про це повідомляє La Stampa.

Макрон вчора заявив що вважає цинічними і безвідповідальними дії італійського уряду, який відмовився приймати судно, на борту якого були 629 врятованих біженців.

"Італія не може приймати лицемірні уроки від країн, які завжди віддавали перевагу повернутися спиною, коли мова йшла про імміграцію", - заявив Конте у відповідь на критику французького президента.

Сьогодні стало відомо, що Міністерство закордонних справ Італії викликало французького посла через заяву Макрона.

Нагадаємо, 629 людей, включаючи вагітних жінок та багато дітей, були врятовані в суботу кораблем Aquarius, який належить французький неурядовій організації і діє спільно з німецьким центром SOS Mediterranee.

Італія та Мальта відмовилися приймати судно, тому корабель тривалий час знаходився між Мальтою та Сицилією, чекаючи на безпечний порт.

У підсумку прем’єр Іспанії Педро Санчес розпорядився прийняти корабель в порту Валенсії, пояснивши своє рішення гуманітарними міркуваннями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.